Heb je wijkverpleging nodig, dan kijken wij samen met jou en je naasten hoe we je kunnen ondersteunen. Wat kun je zelf, waarbij kan je mantelzorger ondersteunen, welke (digitale) hulpmiddelen kun je gebruiken en wat kan de wijkverpleging voor je betekenen. Dankzij de zelfredzaamheidskoffer kan de wijkverpleging je adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en kun je een aantal hulpmiddelen uitproberen.
Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het douchen, aankleden, verzorgen van een wond, medicijngebruik of de toiletgang? We ondersteunen je bij die handelingen die je niet zelf meer kunt of waarbij je geen hulp hebt van je omgeving. Onze wijkverpleegkundige kan vrijblijvend bij je langskomen om de situatie te bespreken.
Heb je een indicatie voor verpleeghuiszorg (wlz) maar wil je thuis blijven wonen, dan is dat soms mogelijk modulair pakket thuis (mpt). Je wordt ondersteund door de wijkverpleging zolang dat veilig en verantwoord is of ter overbrugging wanneer je wacht op een plek in het verpleeghuis. Onze zorgregelaars ondersteunen je graag bij het maken van de juiste keuze.
Onze medewerkers met het aandachtsveld palliatieve zorg hebben veel kennis en expertise op dit gebied en ondersteunen jou, je naasten en andere zorgprofessionals.
We werken met kleine teams in de wijk. Kwaliteit, deskundigheid en klantvriendelijkheid staat daarbij voorop, zeven dagen per week, 24 uur per dag.
Voor onze nachtzorg werken we samen met Thoez Twente. Thoez is een samenwerkingsverband van meerdere zorgorganisaties, waaronder Carintreggeland, die samen de nachtzorg verlenen.