Hoe vraag ik logeerzorg aan voor mijn partner of naaste?
Voor logeerzorg heeft uw partner of naaste een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) óf vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) nodig. De gemeente, het zorgkantoor of een betrokken zorgverlener (bijvoorbeeld een wijkverpleegkundige of casemanager) kan u helpen bij het aanvragen van logeerzorg.
Logeerzorg aanvragen met een Wlz indicatie
Wanneer jouw partner of naaste een Wlz indicatie heeft, kun je contact opnemen met een betrokken zorgverlener of het zorgkantoor. Deze zorgverlener kan je helpen bij het aanvragen van logeerzorg.
Logeerzorg aanvragen via de Wmo (gemeente)
Wanneer jouw partner of naaste geen Wlz indicatie heeft, kun je contact opnemen met de gemeente waar je woont. Een medewerker van de gemeente kijkt samen met jou welke hulp het beste past bij jouw situatie. Logeerzorg kan een goede oplossing zijn. Er worden dan afspraken gemaakt waar en wanneer de logeerzorg plaatsvindt. Wij raden je aan om op tijd contact te zoeken met de gemeente, omdat er soms wachtlijsten zijn.
Beschikbaarheid
Heeft je partner of naaste een indicatie en wil je weten of er logeerzorg beschikbaar is of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alerta, het regionale coördinatiecentrum voor de logeerplekken in Twente.
Voor het regelen van logeerzorg is Alerta bereikbaar maandag tot vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Telefoon 074 255 0018. Je kunt ook een e-mail sturen naar logeren@alerta.nl met je naam en telefoonnummer; er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen.
Logeerzorg is een samenwerking van:
Menzis
de 14 Twentse gemeenten
TriviumMeulenbeltZorg
Carintreggeland
Zorgaccent
Liberein