Een kijkje in de keuken van de diëtist

Deze week – de Week tegen Ondervoeding – geven we een kijkje in de keuken van de diëtist in de ouderenzorg. En nee, deze keuken staat niet bij de diëtist thuis, maar daar waar het écht telt: bij onze cliënten dichtbij! Diëtisten doen namelijk zoveel meer dan alleen adviseren over eten. Ze helpen ondervoeding voorkomen en aanpakken, iets wat enorm bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van ouderen. Daarnaast zorgen ze voor een goede balans, stellen persoonlijke voedingsplannen op en houden rekening met speciale dieetwensen. Alles om cliënten sterker en beter te laten voelen.

Diëtisten werken nauw samen met andere zorgverleners om de levenskwaliteit van ouderen te verbeteren, zowel in het verpleeghuis, de geriatrische revalidatiezorg als bij thuiswonende cliënten. Al meer dan 25 jaar komen de diëtisten van @Carintreggeland, @de Posten, @Liberein, @Livio, @TriviumMeulenbeltZorg en @Zorggroep Sint Maarten regelmatig samen in een intercollegiaal overleg. Zo kunnen ze ervaringen uitwisselen en nieuwe inzichten delen, waarmee ze de zorg verder verbeteren.

De komende maanden delen we vanuit deze samenwerking meer over hoe diëtisten te werk gaan en laten we bijzondere cliëntverhalen zien. Vandaag geven we een kijkje achter de schermen.

Benieuwd wat diëtisten in de ouderenzorg allemaal doen? Bekijk het filmpje! 👇

Een kijkje in de keuken van de diëtist in de ouderenzorg

#WeekTegenOndervoeding

Contact met auteur

x